• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel
  • Genel
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • VİDEO GALERİ
  • İLETİŞİM
  • Asayiş Kültür-Sanat Sağlık Magazin Gündem Dünya Bilim ve Teknoloji Eğitim Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. ÇINTAR KAVURMASI TESCİLİNİ ALDI
Gündem
Yayınlanma: 13 Şubat 2025 - 12:22

ÇINTAR KAVURMASI TESCİLİNİ ALDI

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Çıntar Kavurmasının Milas mutfağındaki yerini ve coğrafi işaret alma sürecini anlatı. Reşit Özer, çıntar kavurmasının yüzyıllardır bölgede tüketildiğini ve bu nedenle tescillenmesi gerektiğini düşünerek 2021 yılında tescillenme sürecine başladıklarını söyledi.

Gündem
13 Şubat 2025 - 12:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇINTAR KAVURMASI TESCİLİNİ ALDI

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer Milas Çıntar Kavurmasına coğrafi işaret almayı başardıklarını söyleyerek; “Milas’ta ormanlık alanlarda yetişen çıntar mantarı, geleneksel tariflerle sofralarımıza ulaşıyor. Bu yemeğin lezzeti, Milas’a özgü Avrupa Birliği coğrafi işaretli zeytinyağıyla pişirilmesinden geliyor,” dedi.

Çıntar Kavurması Tarifini anlatan odamız üyesi Tarihi Konak Lokantası ustası Ahmet Çevikgül ise, Milas’ın yöresel lezzetlerinden biri olan Çıntar kavurmasının tarifini paylaşarak, “Çıntar, dağlarda yetişen nadir ve lezzetli bir mantar türüdür. Milas’ta bu mantarın pişirilmesiyle yapılan kavurma, çok özel bir tadı olan bir yemektir. Doğal yöntemlerle hazırlanır ve geleneksel tatları korur” seklinde konuştu.

Çevikgül, Çıntar kavurmasının yapımında kullanılan malzemelerin ve pişirme tekniklerinin önemine de değinerek; “Çıntar Kavurmasının malzemeleri Çıntar, kuru soğan, tuz, kırmızı toz biber ve karabiber. Kuru soğan kavrulduktan sonra doğranan Çıntarlar eklenir. Baharatlar da eklendikten sonra 30 dakika kısık ateşte pişirilir,” dedi.

HABER MERKEZİ

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
ÖTV'DE YENİ DÜZENLEME RESMÎ GAZETEDE YAYIMLANDI
ÖTV'DE YENİ DÜZENLEME RESMÎ GAZETEDE YAYIMLANDI
Muğla Valisi’nden yangın uyarısı
Muğla Valisi’nden yangın uyarısı
Son Haberler
KAUNOS ANTİK KENTİ MUHTEŞEM MİMARİSİ VE TARİHÎ DOKUSUYLA BÜYÜLEMEYE DEVAM EDİYOR
KAUNOS ANTİK KENTİ MUHTEŞEM MİMARİSİ VE TARİHÎ DOKUSUYLA BÜYÜLEMEYE...
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
Afrika sıcaklarının ikinci dalgası geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Rahatsızlanan Yolcu İçin Kruvaziyer Geri Döndü
Rahatsızlanan Yolcu İçin Kruvaziyer Geri Döndü
Yalıkavak Marina’da üst düzey atama
Yalıkavak Marina’da üst düzey atama

Ana Sayfa
Yerel
Genel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Asayiş
Kültür-Sanat
Sağlık
Magazin
Gündem
Dünya
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Çevre
YAZARLAR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
İLETİŞİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim